Flowell

A KVI-PLUSZ Környezetvédelmi Vizsgáló Iroda Kft. szolgáltatást dolgozott ki beltérben elhelyezett tárgyak és építőanyagok kibocsátásainak vizsgálatára a cégünk által megtervezett és elkészített berendezést használva, mely szolgáltatással Ökoindusztria nagydíjat nyert.

A rendszer alapja egy 50 liter térfogatú, levehető fedelű dúsító cella, ebbe helyezhető be a vizsgálni kívánt tárgy/anyag. A KVI munkatársai a dúsító cellában elvégzett tervezett légcseréket követően a dúsító cella légteréből vett mintákat elemzik. Céljuk annak megállapítása, hogy a vizsgált tárgy egy zárt térben (lakás, iroda, stb.) milyen mértékben bocsáthat ki egészségre nézve kockázatos anyagokat, illetve okoz zavaró környezeti szagot.

Egy minta vizsgálata során a dúsító cellából többször vesznek mintát, előre programozottan végrehajtott légcseréket követően.

Az esetleges balesetek elkerülése érdekében az üvegből készült dúsító cellát többszintű biztonsági rendszer védi a sérüléstől. Nyomásmérők, és nyomástávadók segítségével a cellában lévő nyomás ingadozásakor szoftveres védelmek lépnek működésbe, melyek akár az egész munkafolyamat megállítására, a hiba elhárítására (általában nyomáskiegyenlítés), majd a munkafolyamat folytatására is képesek, emberi beavatkozás nélkül. A rendszer tehát önállóan képes akár napokig is, egy előre megtervezett mintavételi és légcsere programot automatikusan végrehajtva működni.

A berendezésre alapuló szolgáltatás a 2017. 11. 08 és 2017. 11. 10 között megrendezésre került V. Ökoindusztria kiállításon Ökoindusztria Nagydíjat nyert.