Flowell

Az ECM ECO Monitoring Kft. immár 17 éve kínál Magyarországon a környezetvédelemmel kapcsolatos analitikai mérések területén műszereket és komplett analitikai megoldásokat. A gáz-, folyadék-, és részecske analízissel foglalkozó ECM csoport fő részvényese a TSI, az amerikai piac vezető műszergyártó, illetve rendszerépítő cége. Az európai ECM csoport központja Szlovákiában van, a csoportot 17 leányvállalat képezi, közöttük a magyarországi ECM ECO Monitoring Kft.

A magyar piac bővülő igényei alapján 2004. évtől kezdődően a tulajdonos ECM ECO Monitoring a.s. támogatásával létrejött az ECM-Flowell együttműködés.

Az ECM ECO Monitoring Kft. és a Flowell Kft. tevékenységi köreik az analitika, valamint az ipari folyamatműszerezés – mint fő profilok – megtartása mellett együttműködnek a vevők mind jobb kiszolgálása érdekében.

Az ECM ECO Monitoring Kft. a magyarországi képviselője többek között olyan nagynevű külföldi gyártóknak, mint a Servomex, a TSI, a PCME és a Vinci Technologies. Ezen cégek eszközeit kínálja a magyar analitikai piac szereplői számára, akik többnyire az olajipar, erőművek, kutatás-fejlesztés, acélgyártás területein érdekeltek. Az eszközök értékesítése mellett a cég analitikai rendszerek összeállításával is foglalkozik

A cég a következő területeken tevékenykedik:

Gázelemzés:

  • Emissziómérés: Környezetvédelmi hatóságok által jóváhagyott, a hatályos magyar és EU-s jogszabályoknak megfelelő emissziómérési rendszerek technológia-specifikus tervezése, kivitelezése, szállítása.
  • Imissziómérés: Levegőtisztasági (imissziós) mérőrendszerek komplett tervezése, kulcsrakész kivitelezése a hatályos magyar és EU-s jogszabályoknak megfelelelően. Vevői igény szerint mérőkocsiba telepített hordozható, vagy állandó mérőállomások kiépítése.
  • Termelési folyamatok gázmérése: Széles spektrumú elemzés az iparban használt gázok mennyiségének, minőségének mérésére, a legkisebb (ppb) mennyiségektől szükség esetén 100 %-ig, a mérendő gáztól és a közegtől függően.

(Képviseletek: Servomex, TSI, PCME, Novatech, Bühler)

Folyadék és részecske elemzés

Ivóvíz, szennyvíz, ipari vizek, felszíni és felszín alatti vizek paramétereinek mérése, szennyező komponenseinek meghatározása, mintavevő rendszerekkel kombinált kulcsrakész rendszerek kiépítése a hatályos magyar és EU-s jogszabályoknak megfelelően. (Képvisletek: S:Can, Maxx, Turner Design)

Por és részecskemérés

Környezeti levegőben, klímarendszerekben, tisztatér technológiák levegőjében por és részecske mennyiségmérő műszerek szállítása, rendszerek telepítése. Emissziómérő és imissziómérő rendszerekhez tartozó pormérés eszközeinek szállítása, a komplett rendszer kivitelezése a hatályos magyar és EU-s jogszabályoknak megfelelően. (Képviseletek: PCME, TSI)

Olaj és gázkutatás:

Kőzetek szénhidrogén elemzése, kőolaj és földgáz tulajdonságainak meghatározása. (Képviselet: Vinci Technologies)