Flowell

A cég ezentúl új logóval szerepel, a fenti régi logó helyett az alábbi lesz ezentúl használatban:

www.gasmet.com

A Gasmet a Flowell Kft. legújabb képviselete gázanalitikai területen 2014. június óta, mely elsősorban Fourier-transzformációs infravörös (FTIR) gázanalizátorokat, valamint komplett analizátor rendszereket gyárt és fejleszt ipari alkalmazásokra. A Gasmet FTIR analizátorok több szerves és szervetlen vegyület szimultán mérésére alkalmazhatók, mind környezetvédelmi, mind folyamatvezérlési, mind kutatási célokból.

A Gasmet FTIR analizátorok elsősorban meleg extraktív analizátor kivitelben készülnek, melyekben a gázminta fűtött szondán és mintavezetéken keresztül, fűtött pumpa segítségével jut el az analizátor egységig, ahol egy fűtött mérőcellában történik maga a mérés, MCT detektor segítségével. Az extraktív verzión kívül kaphatók insitu verzióban is, ahol mintavétel nélkül, közvetlenül a mérendő közegben történik a mérés.

gasmet_termek-01

A mérési eredmények feldolgozása, a felvett infravörös spektrumok kiértékelése, a mért vegyületek azonosítása, a kereszthatások kompenzációja a Calcmet szoftver segítségével történik. A szoftver spektrumkönyvtár alapján azonosítja a különböző komponenseket, egyszerre akár 50 vegyületet. A spektrumkönyvtárak alkalmazásonként különböző vegyületeket tartalmaznak, valamint egyedi igények szerint tetszőlegesen bővíthetők. A szoftver egyszerűsített változata PDA-n is futtatható.

Főbb Gasmet termékek / alkalmazási területek:

  • DX4000 hordozható gázanalizátor / időszakos emisszió mérés, folyamatos emisszió mérő rendszerek összemérése
  • DX4015 hordozható, hátizsákba tehető gázanalizátor / szerves és szervetlen gázok meghatározása környezeti levegőben, munkahelyi légtérelemzés
  • CX4000 telepített gázanalizátor / folyamatos emisszió mérés, processz gáz mérés
  • CEMS I, CEMS II telepített gázanalizátor rendszerek / folyamatos emisszió mérés, processz gáz mérés
  • CMM folyamatos higany monitoring rendszerek / higany mérése füstgázokban

FTIR-el mérhető leggyakrabban előforduló komponensek:

CO, CO2, NOx, SO2, HCl, HF, HCN, NH3, H2O, Alkoholok (Etil-alkohol, Metil-alkohol), Aldehidek (Formaldehid, Acetaldehid), Aromás vegyületek (BTEX), Alkánok (Metán, Etán, Propán, Bután), Alkének, Egyéb szerves és szervetlen vegyületek.

gasmet_termek-02

A Gasmet FTIR analizátorok méréstartománya az alacsony ppm-es tartománytól a térfogatszázalékos tartományig terjed, a mérendő gázmátrixtól függően.

gasmet_termek

A gyártó legújabb terméke a CMM (Continuous Mercury Monitoring), mely egy folyamatos higany-emisszió mérő rendszer. Az analizátor rendelkezik TÜV (QAL-1) bizonylattal, és alkalmazható forró, nedves, és korrozív gázok esetén is. A gyártó egyedülállóan alacsony méréstartományt is kínál, a készülék 0-5 µg/mméréstartományban is alkalmas mérések végzésére.

  

Még több ismertető anyagot az alábbi oldalon talál: http://flowell.hu/letoltheto-anyagok

Letöltések

[download id="33"]