Flowell

FLEXIM ultrahangos áramlásmérő bérlése

 

Cégünk szolgáltatásaként lehetősége van hordozható ultrahangos áramlásmérő bérlésére amelyet a csőfalra kívülről rácsatolva használhat az áramló közeg mérésére.
A legkülönfélébb  anyagok mérésére, különböző típusú csövekben  (acél, műanyag, üveg, stb) 6….6500mm csőátmérő tartományban van lehetőség.

Főbb alkalmazási területek:

– vízhálózatok veszteségeinek kimérése,

– kazánok hőhordozó áramlásmérései 400 C°-ig,

– viszkózus nagy sűrűségű anyagok mérése,

– szivattyúk szállítóteljesítményének mérései,

– hőmennyiség mérés,

– csőfal vastagság mérés.

A FLEXIM élenjár a clamp-on technológia fejlesztésében, így a kategóriájában magas színvonalú, megbízható és pontos mérést biztosítunk.

A mérő adatgyűjtővel van ellátva így a mért adatok eltárolhatók. A pillanatnyi és az összes átfolyt mennyiség kijelzésére és tárolására lehetőség van.

Lehetőség van a folyadékok mellett gázok mérésére is.

 

Földgáz fűtőértékmérés hordozható gázkromatográffal

Optimális megoldás a cégünk által összeépített új, univerzális, egyszerűen letelepíthető, hordozható kromatográf készülék, mely alkalmas a földgáz fűtőértékének, gáz komponenseinek, az égéshőjének és a Wobbe index-nek a meghatározására is. A kromatográf az ISO6974 szabvány alapján elemzi és az ISO 6976 szabvány alapján számolja a fűtőértéket. A készülék alacsony áron hozzáférhető, minimális tervezési, beüzemelési és karbantartási ráfordításokat igényel. A berendezés alkalmas elszámolási célból történő mérések elvégzésére is.

A hordozható kromatográf főbb tulajdonságai:

–          a készülékhez alkalmazott csatlakozó készlettel és az alkalmazott reduktorokkal könnyen letelepíthető 1-45 bar nyomástartományban ½”NPT külsőmenetes gázcsonkra. Ez átöleli a háztartási alkalmazásokat egészen a nagy, erőművi felhasználókig,

–          a készülék Fieldbus kimenetére csatlakoztatott Fieldbus kártya alkalmas arra, hogy egy laptopon néhány ciklus elteltével (1 ciklus 5 perc) könnyen felvehessük a kromatogramot és „online” vizsgálhatjuk a gázösszetételt valamint  a fűtőértéket is, melyet a Yamatake HGM szoftvere segítségével végezhetünk el,

–          az adatok egy notebook segítségével on-line leolvashatók, valamint a napi mérések a számítógép memóriájában elmentésre kerülnek,

–          mobilitás: a berendezés egyszerű felépítése és kialakítása miatt akár egy személyautó csomagtartójában is elfér a szükséges gázpalackokkal, szerelvényekkel együtt is.