Flowell

A németországi MRU GmbH több mint 30 éve foglalkozik analizátorok gyártásával és forgalmazásával. Elemzőik füstgázelemzésre, biogázelemzésre vannak tervezve. Főként kézi, terepen könnyedén alkalmazható készülékek találhatóak a termékportfólióban, de telepített analizátorok, analizátorszekrények is elérhetőek.

Kézi/Hordozható füstgázelemzők

A kézi füstgázelemzők kategóriájába tartozó készülékekkel főként kazánok, gázmotorok beállítását végzik, illetve technológiaközi ellenőrző mérések kivitelezése a fő felhasználási mód. Az OPTIMA7 nevű kézi füstgázelemző kategóriájában a gyártó egyik legnépszerűbb terméke. Akár 7 féle gáz elemzésére is alkalmas egyidőben (O2, CO, CO2, NO, NO2, SO2, CxHy). Hasonlóan népszerű termék a NOVAplus. Ez a készülék is 7 komponens elemzésére alkalmas. Nagy előnye, hogy a készülékhez tartozik egy remote távvezérlő. Így az analizátor lehelyezhető adott mintavételi helyre, majd a mérés a távvezérlőn követhető nyomon. A készülék gázhűtővel, és kondenzleválasztóval is rendelkezik, fűthető mintavezeték csatlakoztatható hozzá.

A hordozható füstgázelemzők közül VARIOluxx folyamatos mérésre alkalmas. Akár 9 komponens mérése is megvalósítható (paramágneses szenzor: O2, elektrokémiai szenzor: CO, NO, NO2, SO2, H2S, NDIR szenzor: CO, CO2, CH4) Ez egy robosztusabb eszköz, mely laboratóriumok, mérőcsapatok által is alkalmazható. Kategóriatársa az MGAluxx készülék ugyanezen komponensek mérésére alkalmas, továbbá specifikálható kizárólag NDIR, és paramágneses érzékelőkkel is. A mérési adatokat egy 7″-os kijelzőn lehet nyomon követni. Az MGAluxx készüléknek tesztelés, illetve jóváhagyás alatt áll az MGAprime nevű változata, mely TÜV bizonylattal is rendelkezni fog, így akkreditált mérőcsapatok is alkalmazhatják majd hatósági mérések végzésére.

Mind a kézi, mind a hordozható füstgázelemzők rendelkeznek belső tárhellyel, Bleutooth-on keresztüli adattovábbítással okostelefonra, vagy PC-re. A hordozható füstgázelemzők Ethernet, illetve RS485 kommunikációval is rendelkeznek.

További kézi elemzők

Füstgázelemzés mellett a gázok egyéb paramétereit is mérhetjük MRU elemzőkkel. Az MFplus fantázianévre hallgató készülék nyomás, hőmérséklet, áramlási sebesség, és páratartalom mérésre alkalmas. A DM 9600-as műszer lényegében egy digitális manométer, mellyel nyomást, nyomáskülönbséget, hőmérsékletet lehet mérni. Az MRU gázszivárgás jelző készüléket is kínál. A 400 GD nevű készülék LEL% mérésére alkalmas.

Telepített analizátorok

Az SWG100 analizátorral folyamatos emissziómérést lehet végezni. A mérhető komponensek közé az alábbiak tartoznak: O2, CO, CO2, NO, NO2, SO2, HC. A készülékkel szintén technológia közi mérések, illetve szabályzó mérések történhetnek. Az analizátor 4 csatornás 4-20 mA analóg kimenettel rendelkezik, alkalmas Modbus RTU, RS485 kommunikációra. Beépített adatgyűjtővel rendelkezik. Az analizátor összesen 4 mérési pontot tud kezelni.

Biogázelemzők

Az MRU kínálatában széles választékban állnak rendelkezésre biogázelemzők. A kézi füstgázelemzők közül az OPTIMA7, illetve a NOVAplus készülék is rendelkezik biogáz elemzésre alkalmas konfigurációval. A gyártó három fő konfigurációt kínál: biogázelemzés, hulladéklerakók gázainak elemzése, illetve CHP-motorok gázainak elemzése. A konfigurációk az adott alkalmazáshoz szükséges szenzorokat, mintavevő szondákat tartalmazzák. Természetesen ezen konfigurációk egy alapkészülékben szabadon testreszabhatóak.

Fix eszközökből az SWG100 biogáz verziója áll rendelkezésre. Ezen verzióból robbanásbiztos kivitelű analizátorszekrény is elérhető. Az elemző nagy előnye, hogy akár 10 mintavételi pont kezelésére is alkalmazható. Az alapverzióhoz hasonlóan szintén Modbus RTU, RS485, illetve belső adattárolás is elérhető. A készülék további előnye az egyszerű, átlátható karbantarthatósága.

A termékpalettáról ide kattintva talál bővebb információt! A biogázelemzők részletes specifikációjáról pedig itttájékozódhat!