GASMET

A Gasmet a Flowell Kft. egyik legújabb képviselete gázanalitikai területen, mely elsősorban Fourier-transzformációs infravörös (FTIR) gázanalizátorokat, valamint komplett analizátor rendszereket gyárt és fejleszt ipari alkalmazásokra.

A Gasmet FTIR analizátorok több szerves és szervetlen vegyület szimultán mérésére alkalmazhatók, mind környezetvédelmi, mind folyamatvezérlési, mind kutatási célokból.

Gasmet

A világ vezető FTIR analizátor fejlesztő cége. Világszerte több mint 4000 FTIR elemzőt szállítottak le, ez a legnagyobb számú FTIR gázelemző készülék, amelyet valaha ipari és helyszíni alkalmazásokhoz szállítottak.

Emisszió-, imissziómérés és process gázanalitika:

A Gasmet FTIR analizátorok elsősorban meleg extraktív analizátor kivitelben készülnek, melyekben a gázminta fűtött szondán és mintavezetéken keresztül, fűtött pumpa segítségével jut el az analizátor egységig, ahol egy fűtött mérőcellában történik maga a mérés, MCT detektor segítségével. Az extraktív verzión kívül kaphatók insitu verzióban is, ahol mintavétel nélkül, közvetlenül a mérendő közegben történik a mérés.

A mérési eredmények feldolgozása, a felvett infravörös spektrumok kiértékelése, a mért vegyületek azonosítása, a kereszthatások kompenzációja a Calcmet szoftver segítségével történik. A szoftver spektrumkönyvtár alapján azonosítja a különböző komponenseket, egyszerre akár 50 vegyületet. A spektrumkönyvtárak alkalmazásonként különböző vegyületeket tartalmaznak, valamint egyedi igények szerint tetszőlegesen bővíthetők. A szoftver egyszerűsített változata PDA-n is futtatható.

Főbb Gasmet termékek/alkalmazási területek:

  • DX4000 hordozható gázanalizátor / időszakos emisszió mérés, folyamatos emisszió mérő rendszerek összemérése
  • DX4015 hordozható, hátizsákba tehető gázanalizátor / szerves és szervetlen gázok meghatározása környezeti levegőben, munkahelyi légtérelemzés
  • CX4000 telepített gázanalizátor / folyamatos emisszió mérés, processz gáz mérés
  • CEMS I, CEMS II telepített gázanalizátor rendszerek / folyamatos emisszió mérés, processz gáz mérés
  • CMM folyamatos higany monitoring rendszerek / higany mérése füstgázokban

FTIR-el mérhető leggyakrabban előforduló komponensek:

CO, CO2, NOx, SO2, HCl, HF, HCN, NH3, H2O, Alkoholok (Etil-alkohol, Metil-alkohol), Aldehidek (Formaldehid, Acetaldehid), Aromás vegyületek (BTEX), Alkánok (Metán, Etán, Propán, Bután), Alkének, Egyéb szerves és szervetlen vegyületek.

A Gasmet FTIR analizátorok méréstartománya az alacsony ppm-es tartománytól a térfogatszázalékos tartományig terjed, a mérendő gázmátrixtól függően.

A gyártó legújabb terméke a CMM (Continuous Mercury Monitoring), mely egy folyamatos higany-emisszió mérő rendszer. Az analizátor rendelkezik TÜV (QAL-1) bizonylattal, és alkalmazható forró, nedves, és korrozív gázok esetén is. A gyártó egyedülállóan alacsony méréstartományt is kínál, a készülék 0-5 µg/mméréstartományban is alkalmas mérések végzésére.

Még több ismertető anyag:

KIEMELT ÜGYFELEINK

Szolgáltatásaink

Emisszió- és imissziómérés
Processz gázanalitika
Részecske elemzés
Processz folyadék analitika
Áramlásmérés
Terepi műszerezés

 

Cégünk

Adatkezelési tájékoztató
Impresszum
ÁSZF
Minőségbiztosítás

 

Közösségi média

Kövessen minket közösségi oldalainkon:

Kapcsolat

Flowell Kft.
H-1116 BUDAPEST,
Kondorosi lakópark,
Fehérvári út 168-178.
“B” lh. fszt. 16-17

Telefon:
(1) 204 3063

Fax:
(1) 204 3063

E-mail:
flowell@flowell.hu