Kárpát-medence Jövőjéért Alapítvány

Számlaszámunk: 10400968 50505648 54561017

Alapítványi hírek

Pályázati felhívás: MENTOR PROGRAM

„Hálót akarunk adni és nem halat” Pályázati felhívás A Kárpátmedence Jövőjéért Alapítvány egy Mentor programot indít nehéz sorsú Kárpát-medencei fiatal számára - így például Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken vagy Újvidéken élő és dolgozni akaró fiatalok számára, akik...

read more

Vitorlázás piliscsabai és pilisjászfalusi fiatalok számára

A hét elején megtartottuk Piliscsabai és Pilisjászfalusi fiatalok számára idei első vitorlástáborunkat. Első nap az erős szél miatt és a kevés felnőtt miatt inkább a Koromorán (Scholtz 8.8)  vitorlással, de másnap a Szaturnusszal is ki tudtunk hajózni, mert Frigyer...

read more

A legfrisebb hírekért kövesse az alapítvány közösségi oldalát:

Alapítványunknak új célja, hogy elindítja a „vitorlás iskolahajóval a jövőért” – programját. Gyermekekhez szeretnénk közelebb vinni a vitorlázást.

Nyáron olyan gyermekeknek, osztályoknak, cserkészcsapatoknak élményvitorlázást szeretnénk szervezni, akik nehezebben jutnak ilyen lehetőséghez. Elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznánk!

Lehetnek ezek 1-2 órás vitorlázások, de akár 4-5 napos vitorlás túrák is, ahogy az esztergomi ferences gimnázium is tette ezt a múltban. Az esztergomi ferences gimnáziumtól megvásároltuk a Szaturnusz nevű cirkálót, és jövő év tavaszára felújítjuk majd vízre tesszük. A vitorlázás közösségteremtő erejét kihasználva olyan természetközeli nevelést adnánk a gyerekeknek, ami akár egy életen keresztül meghatározó lehet. A mai fiatalok magukra maradtak, nevelés szinte már nem is folyik az iskolákban. Azok a nyári táborok, amiket szeretnénk szervezni épp ezen segítene. A vitorlázás olyan miliőben történik, ahol életképes karaktereket nevelhetünk egy természetes közegben. Önálló és minden helyzetet megoldani tudó és akaró gyermekeket nevelhetnénk azokból a gyerekekből, akik eljönnek hozzánk a vitorlásra akár csak néhány órára akár egy hetes táborba. A mai gyermekek virtuális világban élnek. Itt a vitorlázásban mindennek azonnali következménye van. Nem csupán egy technikai sportág, hanem egy egészséges, környezettudatos életmódot kialakításra alkalmas eszköz is. Fontosnak tartjuk, hogy egy sokrétű tudást lehet szerezni és a természettudományok egy széles skáláját lehet elsajátítani hiszen meteorológiát, földrajzot, matematikát lehet tanulni, tanítani. Ilyen tematikájú előadásokat szeretnénk szervezni.

A gyerekek emellett a vitorlázás csapatépítő hatását is megtapasztalhatják, hiszen a vitorlázás során nagy jelentősége van annak, hogy a csapat összehangolja erőfeszítéseit és gyorsan, együtt és koordináltan tudja lereagálni a környezeti változásokat, így nagyban fejleszti a gyerekekben a capatmunkára való készséget és képességet. Az alkalmazkodási készséget is növeli a vitorlássport, hiszen a legkülönbözőbb helyzetekre kell gyorsan reagálni és egy csapatként cselekedni. Természettudatosságra is nevel, és az élővilág ismeretét, szeretetét és tiszteletét, környezettudatosságot is kiválóan lehet oktatni ebben a természetközeli környezetben.

Hátrányos helyzetű gyermekek számára a vitorlázás során megtapasztalt élmény hatalmas lendületet is tud adni, hiszen egy olyan élményt tapasztalhatnak meg, ami motivációt ad a hétköznapokban, amire büszkék lehetnek és ami további célok kitűzését segítheti életükben, valamint új barátokra is szert tehetnek. Kutatások bizonyítják továbbá azt is, hogy a mentálisan sérült személyek esetében a vitorlázás által nyújtott élmény pozitív hatást gyakorol a rehabilitációs folyamatban.

Célunk újabb támogatók, szponzorok felkutatása és megnyerése, a fenti program működéséhez szükséges pénz előteremtése. Amennyiben ismeretségi körödben van olyan személy, akinek lenne lehetősége ilyen nemes célt szolgálni, kérem segíts a népszerűsítésben, ha sikerül újabb támogatókat találni – azt előre is megköszönjük.

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk a Kárpát-medence Jövőjéért Alapítvány 2007-ben azzal a céllal jött létre, hogy támogatást nyújtson a kárpát-medencei magyarság kulturális és értékőrző tevékenységeihez. 

Az első években –egyebek mellett- a Dévai Szent Ferenc alapítványnak nyújtott segítséggel és a Napsugár 67 alapítvány projektjeiben való részvétellel (karácsondi autista központ és Boróka majorság) igyekeztünk rászoruló gyerekeken segíteni, majd 2008-tól a havadtői árvaház fő támogatójaként biztosítjuk az árvaházban élő 33 gyermek mindennapi életéhez szükséges anyagi támogatást.

Alapítványunk az ipari automatizálás szakmában tevékenykedő cégekkel való kapcsolattartás révén igyekszik biztosítani a szükséges forrásokat, de évente jelentős támogatást nyújtanak saját cégeink is. Az alapítványhoz beérkezett támogatásokat teljes egészében a támogatandó célra fordítjuk, munkatársaink minden munkát önkéntesen, társadalmi munkában végeznek. Az anyagi támogatás mellett megszervezzük és koordináljuk az árvaházban elvégzendő munkálatokat (játszótér építés, pajta felújítás, fűtés korszerűsítés) melyekben magunk is nagy lelkesedéssel veszünk részt.

Köszönjük a figyelmét és kérjük, amennyiben lehetősége engedi, támogassa alapítványunk tevékenységét.

Bankszámlaszámunk: K&H 10400968-50505648-54561017

Kárpát-medence Jövőjéért Alapítvány

Elnök: Manninger Gusztáv

Kárpát Medence Jövőjéért alapítvány
www.jovoert.eu

1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Fszt. 17.
tel/fax: 204 30 63
mobil: 06 20 928 79 39
email: info(kukac)jovoert.eu
Számlaszámunk:
10400968 50505648 54561017
Adószám:
18267347-1-19
Bírósági nyilvántartási szám: 10.707

PROJEKTEK

2014-2020:

  • a havadtői Gyermek otthon anyagi támogatása havi szinten az üzemeltetési költségek utalása, gyermektáborok szervezése a nyári ill. téli szünidőben
  • havadtőről kikerülő fiataloknak munkalehetőség biztosítása Magyarországon, ill. Széken
  • Összegyűlt adományok leszállítása a havadtői házba
  • Jobbágytelkén házvásárlás és istállóépítés

 

2020

Alapítványunk a jövőben- elsősorban határontúli – tehetséges gyermekek számára szeretne egy ösztöndíj  program keretében támogatást biztosítani.  

Támogatnánk, hogy helyben maradjanak és semmiképpen se hagyják el szülőfalujukat, de biztosítsunk lehetőséget arra, hogy egy közeli nagyvárosban kiteljesedhessenek képességeik.

Dokumentumok

n

Kárpát-medence Jövőjéért Alapítvány Alapító Okirat

letöltés

n

Bírósági végzés

letöltés

n

2023 adószám változás

letöltés

Támogatóink

Közösségi média

Kövessen  közösségi oldalainkon:

Kapcsolat

Flowell Kft.
H-1116 BUDAPEST,
Kondorosi lakópark,
Fehérvári út 168-178.
"B" lh. fszt. 16-17

Telefon:
(1) 204 3063

Fax:
(1) 204 3063

E-mail:
flowell@flowell.hu