„Hálót akarunk adni és nem halat”

Pályázati felhívás

A Kárpátmedence Jövőjéért Alapítvány egy Mentor programot indít nehéz sorsú Kárpát-medencei fiatal számára – így például Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken vagy Újvidéken élő és dolgozni akaró fiatalok számára, akik szeretnének tenni magukért és a közösségükért a szülőföldjükön. Szeretnénk életkezdési segítséget adni azon 18 évüket betöltött fiataloknak akinek van elképzelésük jövőjükről és ezért tenni is hajlandóak.

Olyan fiatal – 18 évet betöltő  – egyetemet vagy szakmát tanulni vágyó fiatalok jelentkezését várjuk, akiknek van elképzelésük – vagy legalább is nyitottak arra, hogy segítségünkkel megtaláljalak azt a célt, életutat amelyiken szívesen elindulnának. A Mentor Program (MP) keretében személyre szabottan elkísérnénk a fiatalokat az indulástól az önálló munkába állásig. A program keretén belül a fiatalok egy személyes segítőt ún. Mentort kapnak maguk mellé. Azt a kezdő lökést szeretnénk megadni, amit egy mai szerető család meg tud adni a gyermekének. Azon gyermekek jelentkezését várjuk, akik ilyen háttérrel – önhibájukon kívüli okok miatt – nem rendelkeznek de elfogadnának segítséget. Alapítványunk tagjai és számos támogatónk saját gyermekeiket már elindították. Ezen gyermekeket látva, hogy nekik ilyen segítség kell, indítjuk ezt a programot.

  • Pályázatokat várnánk ahol a jelentkezők bemutatkoznának, leírnák elképzelésüket. Bővebb információ a www.jovoert.eu honlapon érhető el.
  • Nem kívánunk 100% támogatást biztosítani hanem elvárnánk egy önrészt a jelentkezőktől. A támogatás lehet tárgyi eszköz, havi fix juttatás, albérlet finanszírozása, külföldi út vagy ott tartózkodás finanszírozása – a cél megvalósítása érdekében szinte bármi.
  • A Támogatottól annyit kérünk, hogy rendszeresen számoljon be írásban és személyesen is az elért eredményeiről. A támogatást ado  időre lehet elérni, maximum 18 hónap. A támogatási idő lejártával ismét lehet pályázni és alapítványunk anyagi erejéhez mérten igyekszik egy már elindult támogatást folytatni is.
  • Alapítványunk mentorai igyekeznek helyszíni személyes segítséget is biztosítani akár Erdélyben, akár a mai Magyarország területén belül. Mentoraink a jelentkező számára igyekeznek az élethelyzetükhöz illeszkedően (tanulás, munkába állás, vállalkozás indítása) személyes segítséget adni.A pályázat max 1 vagy 2 oldalas bemutatkozás és elképzelés leírása – amit emailen kérünk. Várjuk a pályázatokat 2024. április 30.-ig bezárólag az info@jovoert.eu címen.

Letöltés pdf-ben:
Mentor Program