A Honeywell idén bejelentette a viselhető, kézhasználatot nem igénylő Connected Plant (Összekapcsolt üzem) technológiát, amely lehetővé teszi az iparban dolgozók számára, a biztonságos, megbízható és hatékony munkavégzést az üzemben, vagy a terepen egyaránt.

A Honeywell Skills Insight Intelligent Wearables egy sisak, amelyre egy kijelzőt szereltek, és így képes valós adatokat, dokumentumokat, munkafolyamatokat, valamint egészségügyi és biztonsági információkat megjeleníteni.

A Connected Plant részeként, ez a felszerelés a hangunkra reagálva jeleníti meg a különböző információkat, melyek így könnyebbé teszik a viselőjének munkáját.

„Ez az új Honeywell Connected Plant technológia az iparban dolgozók számára olyan információkat képes megmutatni, amelyekre szükségük van, legyenek bárhol” – mondja Youssef Mestari, a Honeywell Connected Plant program igazgatója. „Ez azt is jelenti, hogy a dolgozók több évtizedes releváns szakértelmet hordozhatnak a fejükön, amelyek bármikor egyszerűen hanggal elérhetővé válhatnak.”

Honeywell Okossisak főbb előnyei:

  • Operátor feladatautomatizálás: Irányított munkavégzés és irányított eljárások, valamint dokumentumok vizualizálása a terepi munka megkönnyítése érdekében.
  • Élő adatok vizualizálása: A valós idejű IIoT (Industrial Internet of Things) adatok a terepen lévő munkatársak rendelkezésére bocsátva.
  • Videó felvétel és lejátszás: Betanítás helyszínen oktató videó lejátszásával, amelyet korábban hozzáértők vettek fel a megegyező vagy hasonló munkákról, hangalapú kereséssel.
  • Szakértő a vonalban: Azonnali hozzáférést biztosít a távolban lévő szakemberekhez, akikkel videótelefonálhat, így láthatják, amit Ön lát és tanácsot adhatnak, dokumentumokat oszthatnak meg, vagy lejegyzetelhetik a videóban láthatókat.
  • Geo-lokalizáció, navigáció és eszközvilágítás: Megtalálja a terepen dolgozó munkást, navigálja és a fényviszonyokat is javítja.
  • Villámgyors evakuálás: Megtalálja az üzemben és terepen dolgozókat és a geo-lokalizáció segítségével megmutatja a menekülési útvonalat a biztonságos pontokhoz.
  • Man-down asszisztens: Észreveszi, ha valaki bajba kerül, azonosítja a helyet és riasztja a sürgősségi mentőket.

A Honeywellnek nem titkolt célja, az iparban, vagy egy üzemben folyó tevékenységek összekapcsolása és átláthatósága, akár monitoron keresztül a számítógépnél ülve, akár a fent említett sisak segítségével. Törekednek a műszerek „wireless” (vezeték nélküli) kialakítására, melyek képesek feltölteni egy felhőbe az adatokat, így könnyen elérhetővé válnak. A jövőben az üzemek minden pontját összeköthetjük, így átláthatóbbá válnak a folyamatok és bármilyen probléma esetén akár azonnal, de legalábbis nagyon hamar felderíthető a problémák forrása.

Amennyiben érdeklődik a Honeywell Skills Insight Intelligent Wearables Okossisak iránt úgy keresse a Flowell kft-t, mint a Honeywell Channel partnerét.
Magyarországon a Flowell Kft. rendszeresíti először a szerviz tevékenysége támogatásához az új Okossisakot.