Az Alapítványnál az alábbi keresztszülői programot kívánjuk működtetni:

1.A fogadott keresztszülők a gyerekekre havi 5.000-8.000 Ft támogatást adnak.
A támogatást lehet havonta, negyedévente, félévente és évente fizetni. Lényeges, hogy legalább1 évre vállalják a támogatást, hiszen csak így érdemes elindítani a programot.

2.Magánszemélyek, iskolai osztályok, egyházközösségek is vállalhatnak keresztszülői támogatást.

3.Az alapítványi befizetést csekken vagy átutalással lehet megtenni és a támogatni kívánt gyermek nevét kérjük a csekken feltüntetni. Ez azért szükséges, mert adóigazolást tud kiállítani az Alapítvány, így az adóalapból 30% -ot vissza lehet igényelni.

4.A „keresztszülő” megkapja a támogatott gyermek nevét, születési időpontját és családi körülményeit, valamint fényképet is küldünk.

5.A „keresztszülő” levelezhet a gyermekkel, küldhet neki csomagot (természetesen mi kijuttatjuk, mivel a posta drága és bizonytalan) és meglátogathatja az otthonban. A gyermeket kihozni Magyarországra nagyon komplikált (közjegyzői hitelesített engedéllyel lehet csak), sem Ildikó, sem mi nem támogatjuk, nem tartjuk jónak.

6.A nevelő félévente beszámol a keresztszülőnek a gyermek előmeneteléről és fejlődéséről.

A keresztszülői programmal kapcsolatos teendőket Vásárhelyi Györgyi látja el, kérjük szíveskedjék ez ügyben Őt keresni az alábbi elérhetőségeken: gyorgyi.pasztoy@gmail ill. a 06-30-520-49-30 mobiltelefonszámon