Megoldódott  a Szaturnusz kikötő problémája és az üzemeltetésben is megtaláltuk hosszú távú partnerünket.  A Kenese Marina Portban kiváló kikötési lehetőséget kaptunk, hiszen a közforgalmú kikötő moló belső védett oldala kellően védett de ugyanakkor vendégeink, a táborozni vágyó gyerekek számára jól elérhető, megközelíthető.

Külön öröm számunkra, hogy a kikötő melletti Széchenyi park is megújult és egy hatalmas víziszinpaddal egészült ki. Reméljük jó kis koncertek lesznek. A koncertek idejére átállunk a Szaturnusszal a kikötő másik oldalára mert igy a szinpadtól csupán  10 m távolságban leszünk ! Olyan közelről jobban élvezhető a koncert és egy méltóképpen kivilágított gyönyörű hajó emeli majd a „balatoni élményt” a nézők számára is 😊

A  2023 májusában megalakult a Szaturnusz Sailing Kft, azzal a céllal jött létre, hogy a magyar hajózás eme kiemelt jelentőséggel bíró klasszikus vitorlását felújítsa és fenntartható módon üzemeltesse.

Az üzemeltetés és a felújítási munkák során továbbra is szoros együttműködésben dolgozik a Szaturnusz Sailing Kft és a  Facebook -Kárpát-Medence Jővőjéért Alapítvány. Ez az  együttműködés reményeink szerint hosszútávú lesz és a hajó felújítása töretlenül megy tovább. Idén júliusban az első gyermektábor is elrajtol és reméljük sok további is követni fogja. A hajó felújítása is folyik tovább, így egy merev teljesen körbe érő korlát, padokkal kerül kiépítésre és reményeink szerint a bezán árboc is vissza tud kerülni még idén.

Reméljük még szebb lesz mint volt anno.

Terveink szerint a hajó egyre többet tűnik majd fel verseny rendező hajóként – ebben  Litkey Farkasra számítunk aki igérete alapján fogja rendező hajóként is használni. Idén talán már a TABU kupán is ott lehetünk !

Honlapunkon ( www.jovoert.eu  ) ill. a Szaturnusz Sailing honlapján ill. a közösségi médiában (Szaturnusz Sailing) folyamatosan frissítjük majd a felújítás képeit, a táborok fotóit és hamarosan – idén csak júliusban és augusztus elején – állunk rendelkezésre séta vitorlázásra is. Jövőre szeretnénk a hajót ismét 32 főre vizsgáztatva a nagyközönség számára is rendelkezésre bocsátani. Naplemente élményvitorlázásokat szervezünk mér az idén  említett 2 hónapokban péntek estékre.