Két éve alapítványunk megvásárolta a SZATURNUSZ 125-ös aluminium cirkálót. Jelenleg a Balaton legnagyobb fém, 2 árbócos cirkálója. (18,25×3,7m és 19 m magas)
Sajnos a kenesei HM üdülőből kiszorultunk idén, így kikötési lehetőséget és olyan partnert keresünk aki látna fantáziát a Szaturnuszban.

Hátrányos helyzetű gyermekek számára vitorlás táborok szervezését tűztük ki célul. Az esztergomi ferences gimnázium már 5. éve, hogy ezzel a hajóval nyári, vitorlás gyerektáborokat szervez.

A hajó felújítása 2017-ben kezdődött – amikor is egy komplett aluminium cockpitot és fedélzetet kapott. Mi folytattuk e felújítást és tavaly és a hajó motorja (VOLVO Penta) újult meg ill. 5 rétegű HEMPEL bevonó rendszert kapott a külső héj. Idén a bezán árboc és a beltér megújítását tervezzük.

Már a tavalyi évben is 3×1 hetes gyermektáborozást szerveztünk. Mellékelek erről néhány fotót ill. alapítványunk honlapjáról ( www.jovoert.eu )( https://flowell.hu/jovoert-alapitvany/) ezen tevékenység leírását.

Alapítványunknak célja, hogy elindítja a „vitorlás iskolahajóval a jövőért” – programját. Gyermekekhez szeretnénk közelebb vinni a vitorlázást. Nyáron olyan gyermekeknek, osztályoknak, cserkészcsapatoknak élményvitorlázást szeretnénk szervezni, akik nehezebben jutnak ilyen lehetőséghez. Elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznánk!

Az elmúlt 5 évben a Balatonkenesei MH RKK kikötőben tudtunk hajónkat nyáron tárolni. Ez a lehetőség idén megszűnik. Ezért keresünk most partnert aki az üzemeltetésben ill. kikötési lehetőség biztosításában is társunk lenne. Ha egy mód van rá, a hajót nem szeretnénk eladni hanem közösen üzemeltetni. Mi – az esztergomi ferences gimnáziummal együtt – 3-4 hetet szeretnénk nyári táborozáshoz használni és az idő további részében nem használjuk a hajót.

Amennyiben a hajónk számára nem találunk kikötési lehetőséget úgy azt kénytelenek vagyunk kiemelni és a gyermekcsoportokat értesíteni, hogy az idénre tervezett táborok elmaradnak.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a magyar hajógyártás ezen utolsó mohikánjának megmentése ne akadjon el, hiszen ha ki kell emelnünk a hajót az kétségessé teszi a hajó jövőjét.

Reméljük, hogy a fenti gondolatok alátámasztják azt, hogy itt nem egy öncélú vitorlázásról van szó hanem sokkal nemesebb célok megvalósíthatósága veszik el amennyiben nem találunk kikötési lehetőséget és társat az üzemeltetésben.

Azt gondoljuk, hogy egy vitorlás egyesület, zsűri hajónak, rendező hajónak és számos más célra is tudná használni a hajót.

 

Amennyiben felkelettük érdeklődésüket készséggel állunk rendelkezésre, hogy megbeszéljük a részleteket.

Megkeresésüket várva és bízva a jövőbeni együttműködési lehetőségünkről.

Üdvözlettel
Manninger Gusztáv
kuratóriumi elnök
Kárpát- Medence Jövőjéért Alapítvány
8174 BALATONKENESE Kikötő utca 30.
tel/fax: 204-3063 20-9-287-939
www.jovoert.eu