OPTEK

Az Optek több mint 25 éve foglalkozik nagy megbízhatóságú inline fotometriás folyadék- és gázelemzők fejlesztésével. Termékkínálatában megtalálhatók zavarosságmérők, színmérők, UV abszorpciós és pH vezetőképesség szenzorok, melyek a legzordabb körülmények között üzemelnek szerte a világon.

 

Az Optek egyedi moduláris kialakítása lehetővé teszi nagyteljesítményű fotometriai és elektrokémiai szenzorok alkalmazását gyakorlatilag bármilyen folyamathoz. Ez a rugalmasság teszi alkalmassá az Optek szenzorait valós idejű mérésekre, függetlenül az alkalmazástól, vagy a mérés helyétől.

Termékeinket az alábbi kategóriákba soroljuk:

  • Zavarosság érzékelők
  • Szín- és koncentráció érzékelők
  • UV abszorpció, transzmisszió és koncentráció szenzorok
  • pH/ORP és inline vezetőképesség mérők

Zavarosság érzékelők

Az Optek inline és laboratóriumi zavarosságmérői, és optikai sűrűségmérői alkalmazhatók zavarosság, köd és optikai sűrűség mérésére a következő mértékegységekben: FTU, NTU, EBC, OD, PPM, %, stb.

Általános processz alkalmazások: szűrő teljesítmény és szűrő szakadás monitorozás, gázbuborék érzékelés, részecske tartalom és koncentráció, össz. oldott anyag (TSS), fázis határ érzékelés, BOD, szivárgás érzékelés.

A specializált alkalmazások szonda érzékelők használatával: fermentáció, sejtkultúra, sejt sűrűség, biomassza, lebomlás és kristályosodás.

Szín és koncentráció érzékelők

Az Optek koloriméterek, VIS-NIR koncentráció elemzők és színmérők ideálisak valós idejű mérésekre a folyamatirányítás javítása céljából. Ezek az átfolyó cellás és szonda típusú szenzorok közvetlenül a processz csövekbe építve konfigurálhatók számos kemikália koncentrációjának mérésére, illetve segítségükkel összehasonlíthatóak különböző színskálák is, többek között: APHA, ASTM, Saybolt, ASBC-SRM, ICUMSA, AOCS, HAZEN… Tipikus alkalmazások koncentrációmérésre:

Bróm, klór-dioxid, klór, nikkel, réz, króm, hemoglobin, klorofil.

További lehetőségek: szín szabályzás (szín hozzáadás és kivétel), szivárgásérzékelés, termék adagolás/keverés szabályzás.

UV Abszorpció, transzmisszió és koncentráció érzékelők

Az Optek UV szenzorai hatékonyan felhasználhatók processz alkalmazások széles körében, UV abszorbancia, transzmittancia, optikai sűrűség és kémiai koncentráció mérésére (alacsony ppm-től magas százalékos értékekig). Ezek az UV elemzők a NIST szabványak megfelelően kalibráltak.

Tipikus UV alkalmazások: kromatográfiai szeparáció, aminosav koncentráció, protein tisztítás, OD280, TOC, SAC254 és COD (ppb), %T, aromás és szerves vegyületek érzékelése, membránszűrés irányítás.

pH/ORP és vezetőképesség érzékelők

Kiváló megoldás biotechnológiai, gyógyszerészeti és egyéb ultra-higiénikus alkalmazásokhoz. Az Optek egyedülálló PF12 típusú elektróda adaptere a legtöbb Ø 12 x 120 mm pH-elektródához alkalmas. Olyan helyeken, ahol két-három szenzorra lenne szükség, ott egyetlen Optek vezetőképesség mérő is lineáris, és megbízható méréseket végez, extrém széles tartományban, a szabadalmaztatott hat-elektródás kivitelben.

 

KIEMELT ÜGYFELEINK

Szolgáltatásaink

Emisszió- és imissziómérés
Processz gázanalitika
Részecske elemzés
Processz folyadék analitika
Áramlásmérés
Terepi műszerezés

 

Cégünk

Adatkezelési tájékoztató
Impresszum
ÁSZF
Minőségbiztosítás

 

Közösségi média

Kövessen minket közösségi oldalainkon:

Kapcsolat

Flowell Kft.
H-1116 BUDAPEST,
Kondorosi lakópark,
Fehérvári út 168-178.
“B” lh. fszt. 16-17

Telefon:
(1) 204 3063

Fax:
(1) 204 3063

E-mail:
flowell@flowell.hu