Az elmúlt két-három év megfeszített munkája meghozta gyümölcsét, piacra került MGA Prime Q néven az MRU első QAL-1 bizonylattal rendelkező hordozható füstgázelemző készüléke.

A műszer teljesíti az EN 15267-es szabvány 1-es, 2-es és 4-es részét; jelenleg CO, CO2, NO, NO2, és O2 komponensekre, később azonban az SO2-re is meglesz a tanúsítás. A készülék paramégneses oxigén érzékelője mellé a többi komponens mérésére kizárólag NDIR érzékelőket használ, az eddig említett komponenseken kívül pedig N2O, CH4, és C3H8 érzékelővel is felszerelhető. Ezen kívül pedig alkalmas füstgáz hőmérséklet, áramlási sebesség és nyomás/differenciál nyomás mérésre is. Adattovábbításra soros, és analóg kommunikációs porttal is rendelkezik, a belső adattárolás lehetősége mellett.

A mérések elvégzéséhez külön mintaelőkészítő egység nem szükséges, ugyanis a készülék fel van szerelve mintavevő pumpával, dupla gázhűtővel, és foszforsav adagoló rendszerrel; a szokásos alaptartozékok, a fűtött mintavevő szonda, és fűtött mintavezeték mellett.

A készülékről bővebb információkat a gyártó honlapján (www.mru.eu), vagy ide kattintva találhat.