Flowell

EN Cégünk kezdetektől fogva – a 2001-es megalakulás óta, sőt egyik kollegánk révén a Honeywell Magyarország Kft.-ben már 1992-től – terepi műszerezéssel foglalkozik. Kezdetben a Flowell Kft. elsősorban az ipari folyamatműszerezés, karbantartás területén kínált termékeket és szolgáltatásokat. Cégünk a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. hivatalos terepi műszeres viszonteladója és OEM partnere. Kezdettől fogva ellátjuk a Yamatake – ma már AZBIL – magyarországi és kelet-európai képviseletét is. Terepi műszerezésben az alábbiakkal foglalkozunk:

  • áramlásmérés (Coriollis, Vortex, mérőperem, torlócsöves áramlásmérők, ultrahangos elven működő ún. clamp-on mérők, hővezető képesség elven működő gázmennyiség mérők)
  • nyomás, nyomáskülönbség, hőmérséklet mérése
  • gázkromatográfia –processz mérések esetén

2002 óta a Flowell az Endress + Hauser hivatalos rendszerépítő partnere. A terepi műszerezés területén egyre ismertebbé váló cég, áramlásmérőivel (Vortex, Indukciós, Coriollis, DeltaTop), szint-, hő-, nyomás-, nyomáskülönbségmérőivel a terepen előforduló szinte bármilyen mérési feladat elvégezhető. Az évek során egyre inkább mint rendszerintegrátor cég definiáljuk magunkat. A magyar piacon van egy olyan betöltetlen szerep, amely nagyértékű, elsősorban analitikai, de igényesebb és drágább méréstechnikai eszközök telepítését, beüzemelését, karbantartását célozza meg. Így az idők folyamán számos multinacionális cég keresett meg minket, hogy eszközeiket, rendszereiket tanuljuk meg és mint kiképzett magyarországi partnerük, telepítsük, üzemeltessük azokat. Tehát ma már az EMERSON, a YOKOGAWA, a SIEMENS multinacionális cégek számára látunk el rendszerintegrátori tevékenységet. Ennek során természetesen terepi műszereket is vásárolunk Tőlük és ezeket is telepítjük.