BATCHCONTROL PLUS

A BatchControl Kft 1991-es alapították, hogy a magyarországi, elsősorban a gyógyszeriparban megjelenő irányítástechnikai feladatokra komplex, a tervezéstől a kivitelezésig tartó, nemzetközileg is korszerűnek számító megoldásokat tudjon adni. A BatchControl Kft a színvonalas szakmai munka elkötelezett híveként kezdeményezője, fő szervezője és a kezdetekben közvetlen vezetője is volt a Magyarországi Batch Fórumnak, amely azért jött létre, hogy a magyarországi batch technológiákban megjelenő irányítástechnikai feladatokra egységes, a World Batch Fórum ajánlásait, szabványait figyelembe vevő megoldások szülessenek. A BatchControl Kft aktív tevékenysége eredményeképpen született meg az S88.1 szabvány magyar fordítása, amely irányelvként szolgál az 1990-es évek óta a hazai batch folyamatirányító rendszerek kivitelezésében.

A BatchControl Kft a hazai gyógyszergyárak közül a GSK-ban, a Chinoinban, az Egisben, a Richter Gedeon Nyrt-ben és a Tiszavasvári Alkaloida gyógyszergyárban vett részt nagy kapacitású gyártó technológiák irányító rendszereinek kivitelezésében fővállalkozóként. Együtt dolgozott a legnagyobb külföldi folyamatirányító rendszer szállítók magyarországi képviseleteivel, többek között az Emerson Process Management-tel, a Honeywell-lel, a Yokogawa-val, a Siemens-sel. Pl. a Chinoin Zrt-ben az 1990-es évek végén az országban az első többcélú (MPP) üzem folyamatirányító rendszerét készítette az Emerson Process Management-tel közösen. Ma ebben az üzemben több mint 30 db reaktor, 10 db szárító, és centrifuga végzi folyamatirányítottan a gyártást.

A BatchControl Kft saját terméke a Chemiflex Plus reaktor irányító rendszer (gépészeri kapcsolás + szoftver), amellyel több méretben (100 liter-10 000 liter), több műveleti választékkal (kevertetés, hőmérséklet szabályozás, párlatáram szabályozás, inertizálás)  rendelkező irányítástechnika feladatot lehet az optimális batch szabályozással (pl. túllendülés nélküli beállás) megoldani.

A BatchControl Kft BatchControlPlus Kft néven 2016-ban csatlakozott a Flowell csoporthoz, ekkortól megújult ügyvezetéssel, tulajdonosi háttérrel, de a több mint 20 év alatt kialakított szakmai ismereteket és a kulcs szakembereket megtartva törekszik a magyar piacon megjelenő folyamatirányítási feladatok továbbra is a legszínvonalasabb megoldására.   

Fő tevékenységi körök:

 • Batch/receptvezérelt technológiák tervezése, kivitelezése
 • Írányított/PLC vezérelt rendszerek tervezése, kivitelezése
 • Mérésadatgyűjtó rendszerek tervezése, kivitelezése
 • Üzemek alarm racionalizálása
 • Egyedi szoftverek készítése
  • Illesztőprogramok
  • Adatbázis alapú, adatgyűjtő alkalmazások
  • WEB alapú szoftverek
  • Technológia szimulátorok
 • Szakértői tevékenység a folyamatirányítási feladatokban, technológiák batch analízise.

KIEMELT ÜGYFELEINK

Közösségi média

Kövessen  közösségi oldalainkon:

Kapcsolat

Flowell Kft.
H-1116 BUDAPEST,
Kondorosi lakópark,
Fehérvári út 168-178.
"B" lh. fszt. 16-17

Telefon:
(1) 204 3063

Fax:
(1) 204 3063

E-mail:
flowell@flowell.hu